No-Show Beleid voor Patiënten

Bij Synthese iGGz vinden we het belangrijk dat iedereen de hulp krijgt die hij of zij nodig heeft. Daarom hebben we regels voor als u niet naar uw afspraak kunt komen.
Afspraakbevestiging

Bij het maken van een afspraak sturen wij u een afspraak bevestiging. Daarnaast sturen we u 48 uur voor uw afspraak een SMS ter herinnering. Het kan wel eens voorkomen dat de afspraakherinnering niet wordt verstuurd. Zorg daarom dat u zelf ook uw afspraak noteert in uw agenda.

Als u niet kunt komen, laat het ons dan op tijd weten, zodat u geen kosten hoeft te betalen.

 

Hoe zeg je je afspraak af?

Neem minimaal 24 uur van tevoren contact met ons op om uw afspraak te annuleren. Dit kunt u doen door te bellen naar het telefoonnummer 085 – 3036387. Toets dan 1 en spreek uw naam en geboortedatum in. Geef vervolgens aan welke afspraak (datum en tijd) u wenst te annuleren. Dit kan ook buiten kantoortijden.

Na het ontvangen van uw bericht, bellen we u om een nieuwe afspraak in te plannen.

 

Hebt u uw afspraak niet (op tijd) afgezegd?

Wanneer u uw afspraak niet (op tijd) afzegt, dan heet dit een no-show. Een no-show kan verschillende consequenties hebben.

Bij uw intake:

  • Als u niet komt en niets laat weten, krijgt u een brief van ons. Reageert u niet op die brief, dan sluiten we uw dossier. Als u wel reageert, plannen we nog één keer een nieuwe afspraak.
  • Als dit weer gebeurt, kunnen we besluiten uw dossier te sluiten.

Bij een vervolgafspraak:

  • Als u niet komt, kunnen we een boete geven: €35 voor een gewone afspraak en €50 voor een dubbele afspraak (twee behandelaars).
  • Als u drie keer niet komt, sluiten we uw dossier.
Afzegging wegens ziekte

Als u uw afspraak te laat afzegt omdat u ziek bent, dan kunt u hier in veel gevallen niets aan doen. Uw behandelaar of het secretariaat neemt contact met u op om een nieuwe afspraak te maken. Mocht uw behandelaar echter gebrek aan motivatie zien, dan kan de afzegging worden gerekend tot no-show.

Belangrijk:

Als uw dossier gesloten is vanwege het aantal no-shows, dan kunt u zich voor een halfjaar niet bij ons aanmelden.

Bel mij terug

Fout: Contact formulier niet gevonden.