Kortdurende en generalistische behandeling

U bent door uw huisarts verwezen voor de basis GGZ. U ervaart lichte tot matige psychische problemen of bent al langere tijd bekend met een psychische problematiek en heeft een korte hulpvraag.
In het kort

Naast het scala aan specialistische behandeling, doen wij als Synthese ook kortdurende én generalistische behandeling. Bij deze therapievorm richten we ons op de behandeling van volwassenen die kampen met lichte tot matige psychische problemen, die niet als complex worden beschouwd. Deze vorm van zorg is ook geschikt voor personen met langdurige psychische aandoeningen die hun functioneren willen handhaven en terugval willen voorkomen. Onze behandelaars werken samen met patiënten om hen snel op weg te helpen naar herstel en het terugwinnen van controle over hun situatie. Samen met u zullen wij vaststellen wat er nodig is om weer op eigen kracht verder te gaan.

Binnen onze kortdurende generalistische ggz benadering bieden we hulp bij een breed scala aan veelvoorkomende psychische aandoeningen. Dit omvat problemen zoals angststoornissen, milde persoonlijkheidsstoornissen, ervaringen met trauma, lichte depressies en ADHD. Patiënten hebben in de regel contact met één vaste behandelaar, maar indien nodig kan er ook een andere zorgverlener betrokken worden bij de behandeling.

Behandeling

Op basis van uw hulpvraag kunnen wij een aantal therapievormen inzetten. Dit omvat onder andere begeleiding, medicijnen, psycho-educatie, zelfmanagement, psychotherapie en e-healthmodules. Over het algemeen zullen we hiervoor 8-12 behandelsessies nodig hebben. Vanaf de start wordt duidelijk gemaakt wat er van u wordt verwacht en schetsen we een realistisch beeld van de behandelduur en het verloop. Ons doel is om transparantie en duidelijkheid te bieden, zodat u met vertrouwen uw behandeltraject ingaat.

Generalistisch en Persoonsgericht

Zowel in onze kortdurende als langdurige trajecten staat de holistische benadering centraal. We kijken verder dan uw klachten; we zien de mens achter de problematiek. Door niet enkel de aandoening, maar u als geheel persoon centraal te stellen, richten we ons op de diverse domeinen die bijdragen aan uw algeheel welzijn.

Versterken van Eigen Regie

Een sleutelaspect van onze behandeling, ongeacht de duur, is het empowerment van onze cliënten. We zetten ons in om uw vermogen tot zelfmanagement en eigen regie te versterken. Dit betekent dat we u ondersteunen bij het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om uw leven na de behandeling zelfstandig en met vertrouwen voort te zetten.

Meer weten?

Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze diensten en hoe we u kunnen ondersteunen op uw weg naar herstel.

Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 op telefoonnummer:

0853036387
Bel mij terug

Fout: Contact formulier niet gevonden.