Pijnklachten

U heeft diverse pijnklachten in uw lichaam. De specialisten hebben weinig tot onvoldoende aanwijzingen kunnen vinden voor de oorzaak hiervan. Als gevolg van de pijnen lukt het vaak niet om normaal te functioneren op school of werk. Niet iedereen begrijpt u, want van buiten is er weinig te zien.

Als het bovenstaande al enige tijd op u van toepassing is, heeft u zeer waarschijnlijk last van een pijnstoornis. De lichamelijke pijn heeft dan een psychische oorzaak.

ONTSTAAN

Bij medisch onderzoek is er geen lichamelijke oorzaak te vinden. De klachten kunnen zich in alle lichaamsdelen voor doen, in de spieren maar ook in de botten. Veel mensen hebben moeite met het feit dat er geen verklaring voor de ernstige pijn te vinden is. Het is dan heel moeilijk om te accepteren dat de oorzaak ook psychisch kan zijn. De kenmerken voor een pijnstoornis zijn:

  • pijn in meerdere delen van het lichaam;
  • pijn is dusdanig ernstig dat u medische hulp zoekt;
  • psychologische factoren zijn van invloed op de ernst en duur van de pijn;
  • de pijn heeft geen lichamelijke oorzaak.

BEHANDELING

Bij veel pijn in het lichaam heeft u weinig tot geen levenskwaliteit. De klachten die hieruit voortkomen worden niet altijd erkend. Bij Synthese kunnen we u op diverse manieren helpen. Het doel is dat u leert omgaan met de oorzaken van deze pijn. We leven de gehele levensloop met u door om te zoeken naar mogelijke oorzaken. Religieuze beleving kan hier een integraal onderdeel van uitmaken. Op een oplossingsgerichte manier wordt met u gewerkt aan weer in balans komen waardoor uw klachten kunnen afnemen.

Uw behandeling kan bestaan uit:

  • individuele therapie;
  • groepstherapie;
  • ontspanningstherapie;
  • medicatie.

U krijgt uitleg over de klachten en hoe niet-helpende gedachten ervoor kunnen zorgen dat u zich naar blijft voelen. Ook leert u hoe u niet-helpende gedachten om kan zetten naar helpende gedachten. Daarnaast krijgt u informatie over hoe u zich beter kan ontspannen.

MEDICATIE

Soms wordt in combinatie met therapie (tijdelijk) antidepressiva of een kalmeringsmiddel voorgeschreven. Deze kunnen de angst verminderen en de pieken en dalen in de stemming weghalen. Medicatie wordt echter alleen voorgeschreven wanneer dit echt nodig is.

Bel mij terug

Fout: Contact formulier niet gevonden.